Archive for Best Practice

Veilig facebooken

In mijn workshops over Sociale Media is een standaardvraag: hoe stel ik mijn Facebook goed in? Hierover is een gratis boekje verschenen: http://www.veiligfacebook.nl/

Wil jij ook je Facebook zo instellen dat jij bepaalt wat anderen zien?

Wil jij ook controle over je privacy?

Download dan nu het gratis boekje en binnen tien minuten ben jij ook weer veilig!

Workshop Social Media voor Van Lunen Advies Groep

Op 1 februari heb ik een workshop Social Media gegeven voor de medewerkers van Van Lunen Advies Groep in Boxmeer. Mijn ervaring met workshops over Social Media voor een gemengde groep, is dat de vragen en de ervaringen heel divers zijn. Daarom heb ik ervoor gekozen om niet met een powerpointpresentatie te werken. In plaats daarvan heb ik mijn verhaal in een weblog vastgelegd. Hierdoor kan ik meer informatie kwijt, dan ik in twee uur kan vertellen. Ook geeft dit de mogelijkheid om aan te sluiten op de diversiteit in de groep. En bovendien geeft dit de mogelijkheid om de informatie in de loop van de tijd te actualiseren en aan te vullen, zodat de deelnemers ook in de toekomst de informatie kunnen gebruiken. De workshop van woensdag jl. viel in goede aarde. Als extra tool om de persoonlijke vragen te verzamelen en zichtbaar te maken heb ik gebruik gemaakt van Wallwisher. Bij Van Lunen Advies Groep is de eerste stap gezet. De medewerkers starten nu met het verkennen van de mogelijkheden van Social Media, zoals Twitter, LinkedIn en Facebook. Volgende stap is om te beslissen wat het bedrijf met Social Media wil bereiken, om op basis daarvan de keuzes voor de specifieke tools te maken. Wordt vervolgd….

Workshop Nieuwe Media voor groep 7 en 8

Half januari heb ik samen met twee ouders een workshop Nieuwe Media voor leerlingen van groep 7 en 8 van NSV2 gegeven. We mochten gebruik maken van de computerfaciliteiten van SSGN. We hebben de leerlingen de opdracht gegeven om een weblog te maken. Nadat in de eerste bijeenkomst bleek dat blogger.com geblockt was, zijn we snel overgestapt op tumblr.com. De leerlingen mochten zelf een onderwerp bedenken en kleine groepen van 2 of 3 leerlingen maken, zodat ze samen aan een weblog konden werken. Tijdens het maken van de blog hebben we geprobeerd om de leerlingen ook nog iets van ‘mediawijsheid’ bij te brengen. De leerlingen zijn enthousiast aan de slag gegaan en ze hebben uiteindelijk allemaal een weblog gemaakt. Op deze blog hebben we de weblogs verzameld: http://nsv2media.tumblr.com/ en vind je nog wat achtergrondinformatie over de workshops. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.